Vanliga skador inom fotboll

Korsbandsskador

Korsbandsskador är de mest förekommande skadorna inom fotbollen, och närmare 40 % av alla knäskador är främre korsbandsskador visar undersökningar. En korsbandsskada uppstår när foten sitter fast i underlaget samtidigt som knät vrider sig antingen inåt eller utåt. En korsbandsskada är dessutom den farligaste typen av skada en fotbollsspelare kan råka ut för, skadan kräver en väldigt lång rehabilitering. Det kan ta upp till tre månader innan spelaren kan börja jogga igen, och hela nio månader innan spelaren är redo för att spela fotboll igen. Det händer sällan att enbart korsbandet skadas, oftast brukar korsbandskador göra stor skada på både menisk och ledband.

Ryggskott

Ryggskott är en skada som faktiskt brukar förekomma inom fotbollen. Ryggskott är en plötslig smärta i ryggen, somaikbloggen-fotboll-skadaoftast uppstår när man exempelvis böjer på sig eller lyfter tunga vikter på ett felaktigt sätt.  En stor spänning bildas runt musklerna och längst ryggraden, och smärtan gör det svårt för individen att röra på sig, i vissa fall kan smärtan i ryggen leda till andningssvårigheter. Det brukar inte finnas någon direkt bakomliggande orsak till ryggskott, utan det förekommer plötsligt när man utför rörelser som har en irriterande påverkan på ryggraden. Hur brukar ryggskott förekomma inom fotbollen? Oftast sker skadan när spelare hoppar för att nicka bollen eller efter en konstig onaturlig landning, och det har även förekommit att spelare skadat sig när de firat sina mål genom att exempelvis göra volter. Att uppsöka kiropraktor vid ryggskott är högst rekommenderat, för att minska smärtan på ett hälsosamt och effektivt sätt under själva läkningsprocessen.

Muskelbristningar

Muskelbristningar är bland de mest förekommande skadorna inom fotbollen. En muskelbristning är en konsekvens av fibrer i muskeln som slitits isär eller gått av, vilket brukar inträffa när en muskel överbelastats under en längre tid eller till och med plötsligt. Fotbollsspelare har lättare att drabbas av muskelbristningar på grund av ett alldeles för intensivt spelschema, med flera hårda träningar och högintensiva matcher under veckan. I de flesta fall behöver inte en muskelbristning behandlas av läkare, utan kan läka helt på egen hand vilket brukar ta ungefär ett par veckor.